Telefon
E-mail
Molnár CsillaPszichológus

Mi a relaxáció?

Az az állapot, amikor a test és az elme mentes a feszültségektől és a szorongástól. Minél inkább képesek vagyunk testünket ellazítani, annál kipihentebbek leszünk, és lelkünk is annál nyugodtabb állapotba kerül.


Mi az Autogén Tréning?

A legelterjedtebb relaxációs eljárás Európában, orvosi és pszichológiai szempontból az egyik legjobban megalapozott és a legtöbbet kutatott relaxációs módszer.

Az autogén kifejezés arra utal, hogy - mivel saját erőnkből merít - erősíti testünk öngyógyító folyamatait. A rendszeresen végzett gyakorlatokkal pszichés és testi-lelki ellazultságot érünk el.


Hogyan működik?

Az autogén tréning során pszichológus segítségével megtanuljuk ellazítani autonóm idegrendszerünket, ami lehetővé teszi a stressz csökkentését.  A gyakorlatok során belső koncentrációval és önmagunkra irányuló passzív figyelemmel egy olyan relaxált állapotba kerülünk, melyben elménk befolyásolni képes testünk önszabályozó rendszerét, amely a keringést, a szívritmust és a légzést is kontrollálja.

Az autogén tréning által elért relaxáció javítja közérzetünket és életminőségünket, segít a bennünket érő stressz és konfliktusok kezelésében. Segítségével rövidebb idő alatt pihenésünk mélyebbé válik, fizikai és pszichés tűrőképességünk nő, önismeretünk fejlődik. A pszichoszomatikus betegségek tüneteinek enyhüléséhez vezet.

Elsajátításához kb. 15-20 alkalom szükséges pszichológus segítségével. Ez idő alatt célszerű a gyakorlatokat otthon is végezni. A módszer elsajátítását követően, a mindennapos gyakorlás hatására, körülbelül 2-3 hónap elteltével várható a tünetek megszűnése és a testi-lelki egyensúlyi állapot elérése. A relaxáció elsajátítása képzett pszichológus vezetésével történik, a későbbiekben pedig önállóan is könnyen végezhető pszichológus irányítása nélkül. Rendszeres gyakorlással képesek leszünk szabályozni testi és pszichés működésünket céljaink megfelelően.


Kiknek ajánlott és mely területeken segít az Autogén Tréning?

Az autogén tréning mindenki számára hasznos módszer. Az egészséges emberek számára az egyensúly elérését szolgálja, a betegséggel küzdőknél támogatja a gyógyulási folyamatot saját pszichés erőforrásaik mozgósítása révén.

  • Testi és lelki egyensúly elérése
  • Egészségmegőrzés
  • Pszichés immunitás erősítése
  • Koncentráció javítása
  • Teljesítmény javítása
  • Stressz-kezelés
  • Szorongás (pánikszerű tünetek), alvási nehézségek csökkentése
  • Fájdalom (például migrén, fejfájás), pszichoszomatikus, és autoimmun betegségek esetén közérzetjavítás, megküzdési képesség erősítése

Testi-lelki egyensúly, stresszkezelés, autogén tréning, relaxáció, pszichológus, pszichológiai tanácsadás Szombathelyen

Miben segíthetek?

Miben segíthetek?

Relaxáció

Relaxáció

Business & Life Coaching

Business & Life Coaching