Telefon
E-mail
Molnár CsillaPszichológus

Mi a Coaching?

Coachingra akkor kerül sor, amikor az ügyfél személyes, vagy szakmai életében szeretne változást elérni. Olyan módszer, amely egy adott életterületen segít az ügyfélnek problémája megoldásában. Strukturált beszélgetést takar, önismereti és egyéb gyakorlatokkal, annak érdekében, hogy az ügyfél megtalálja a saját legjobb megoldását és kiutat az elakadásából a coach (mint személyi edző) segítségével.


A coaching

 • célorientált: a folyamatot az elérendő cél határozza meg az eredmény elérése érdekében
 • jövőorientált: a létrehozandó változásra, a szokások megváltoztatására fókuszál
 • akcióirányított: új viselkedési formák kialakítását és kipróbálását teszi lehetővé
 • sikerességének lényeges eleme az ügyfél motivációja a fejlődésre.

A coaching folyamat első beszélgetése során a fejlődés, változás igényét beszéljük át, és közösen meghatározzuk az elérendő célt, időkerete témafüggő, általában 6-10 alkalomból áll.


Kinek ajánlott a coaching?

A coaching mindazoknak javasolt, akik egy adott - munka, vagy magánélettel kapcsolatos - élethelyzetben elakadtak és szeretnék megoldani, vagy szeretnék képességeiket maximalizálni, céljaikat megvalósítani, valamint szeretnék személyiségüket fejleszteni, nagyobb önismeretre, és önbizalomra szert tenni.Business Coaching

Mivel végzettségemet tekintve közgazdász, pszichológus és coach vagyok, számomra az üzleti élet szereplői nem csupán vezetők és munkavállalók, hanem elsősorban emberek. Akiknek életük, munkájuk kiteljesedéséhez, sikeréhez, fejlődéséhez, problémáik megoldásához vagy az őket érő hatások kezeléséhez ugyanúgy támogatásra lehet szükségük, mint bármely más életszituációban.


Mi a vezetői coaching?

A coaching gyors, hatékony és személyre szabott fejlődési módszert nyújt a vezető számára. Általa mélyebb szakmai önismeretre tehet szert. Képessé válhat arra, hogy hatékonyabban irányítsa az őt körülvevő üzleti szituációkat, és a kihívást jelentő vezetői helyzeteket sikeresen oldja meg. A coaching segítségével vezetői, munkatársi és beosztotti kapcsolataiban hatékonyabban tud működni, és az adott helyzet által megkívánt - sok esetben nehéz - döntéseket nagyobb magabiztossággal tudja meghozni és rugalmasan tudja alkalmazni vezetői eszköztárát.


Vezetői kérdések:

 • Executive Coaching
 • Vezetői coaching (közép- és felsővezetői)
 • Vezető - beosztott társvezetői kapcsolatok, együttműködés
 • Helyzetfüggő vezetés
 • Motiválás - Számonkérés - Irányítás - Utasítás - Barátságos vezetés harmonikus alkalmazása
 • Vezetővé válás, vezetői ambíciók, kezdő és leendő vezetők támogatása céljaik elérésében, döntéshozatalban, stressz-kezelésben
 • Frissen kinevezett vezetői szereppel való azonosulás
 • Saját vezetői szerep kialakítása
 • Vezető fejlesztés: együttműködés fejlesztése, önismeret, teljesítmény-fejlesztés, munkahelyi, karrierbeli elakadások megoldásának támogatása
 • Szervezetfejlesztés: Vezető kiválasztás, vezetői kompetencia modellekLife Coaching

A Life (életvezetési) coaching magánszemélyeknek segít abban, hogy egy meghatározott problémára, feladatra, vagy célkitűzésre megoldást találjanak. A coach segít céljainak megfogalmazásában, jövőképének tisztázásában, hogy mit akar az élettől. Segít abban, hogy megküzdjön az akadályokkal, támogatja és bátorítja a változási folyamat során, hogy céljainak elérése érdekében ki tudja bontakoztatni az Önben rejlő lehetőségeket.


Mi a különbség a pszichológiai tanácsadás és a Life Coaching között?

Ha Ön nem tudja eldönteni, hogy pszichológus segítségére vagy Life Coaching-ra van szüksége, mivel mindkét területtel foglalkozom, ezt a hozott probléma és célkitűzés alapján tudjuk eldönteni.

Mindkét terület foglalkozik életvezetési problémákkal és az alkalmazott módszer a téma függvényében változhat, ezért célszerű, ha a coach pszichológus végzettséggel is rendelkezik. A Coaching elsősorban a jövőre fókuszál és akcióorientált, a pszichológai tanácsadás során pedig sok esetben a múltbéli kérdésekkel is foglalkozunk azok jelenre gyakorolt hatásának megértése miatt. A pszichológus segíti ügyfelét a belső, pszichés munkája során, biztonságos, védett, megtartó teret biztosít számára.

Életvezetési tanácsadás, önismeret, önfejlesztés, karrier tanácsadás, executive & vezetői coaching, coach, coaching Szombathelyen

Miben segíthetek?

Miben segíthetek?

Relaxáció

Relaxáció

Business & Life Coaching

Business & Life Coaching